Thailändsk restaurang i food truck

Går du i tankar om att öppna en restaurang och servera thailändsk mat? Det är faktiskt inte nödvändigt att slå upp dörrarna till en stor lokal om just den biten inte är så viktigt för dig. Thailändsk mat passar utmärkt att servera från en food truck, det vill säga ett litet motordrivet matstånd som du enkelt kan transportera.

Här får du tips på hur du startar en food truck med thailändsk mat – häng med och lär dig mer.

Första stegen för att driva en food truck

För att komma igång är det viktigt att ha en genomtänkt affärsplan som du utgår från. Sedan gäller det att införskaffa din food truck som du kan inreda på det sätt du önskar. Du kan sätta dekor på fordonets utsida, inreda med praktiska hissgardiner för bästa ljusinsläpp och möblera med rätt utrustning.

När allt är på sin plats gäller det att få kunder att besöka din food truck. Lokal marknadsföring är alltid lyckat när det gäller matvagnar som står på ett fast ställe. Ska du erbjuda din matservice på event och festivaler gäller det att förhandla med arrangören för att få exponering. Fördelen med att driva thailändsk restaurang från en food truck är just mångsidigheten. Du kan göra många olika saker och därför blir projektet än mer motiverande.

Inköp food truck och inredning

Ett tips är att satsa på en begagnad matvagn till en början och här är nätet en bra plats. Kika på nätauktioner för att se om det finns några objekt till salu. Du kan även titta på vintage-husvagnar som du kan inreda och anpassa för att sälja thailändsk mat.

Inred sedan din food truck på ett sätt som gör det smidigt att laga mat, men samtidigt med en fin stil. Utgå från konceptet på din verksamhet och inred med hissgardiner, belysning och köksutrustning.

Thailändska köket

Reply