Öppna en restaurang i Thailand

Drömmer du om att öppna en egen thailändsk restaurang? Då gäller det för dig att ha koll på alla regler och lagar som finns när det gäller restaurangverksamhet. Men oroa dig inte över det. Det finns mycket hjälp att få gällande det administrativa och det viktigaste är att du faktiskt kan laga god mat. Alternativt att du har kunskap om att driva en restaurang om du istället planerar att anställda en kock.

Öppna restaurang i Thailand

Har du däremot drömmar om att öppna en restaurang i Thailand får du förbereda dig på mycket byråkratiskt arbete. Att öppna en verksamhet i Thailand som utlänning är inte helt lätt och det gäller att ta hjälp av rätt personer.

Du kommer troligtvis att behöva en hel del dokument med dig från Sverige. Se till att alla dokument är stämplade och har en apostille som bevisar att de är äkta. Skulle det saknas finns det risk att du behöver åka hem till Sverige igen och uppdatera din dokument, något som kommer att dra ut på tiden. Se till att få dina apostille i god tid innan du reser ner till Thailand.

Ha en stadig plan

Se till att du är påläst och har en stadig plan för hur du ska öppna din restaurang i Thailand. Du kan ta hjälp från Thailändska ambassaden med en del frågor. Du kommer också att behöva göra mycket research på egen hand.

Ett tips är att ta hjälp av någon som pratar flytande thai, om du själv inte gör det. Att kunna språket, eller att få hjälp av någon som kan det kommer att vara nödvändigt då engelska inte är tillräckligt gångbart i Thailand.

Reply