Välj rätt dryck till maten

Det kan kännas svårt att välja maträtt när man har en hel meny av goda maträtter från Thailand eller från andra delar av Asien framför sig. Något som också kan vara svårt att välja till maten är dryck. Därför har vi i det här inlägget valt att ge dig tips på vilken dryck du skulle kunna välja till maten.

Vin

Det finns en hel del olika viner att välja bland som passar till olika sorters mat. Det finns rött, vitt, rosé och mousserande viner. Oftast brukar man rekommendera att man dricker rött vin till kötträtter och vitt vin till kyckling, fisk och skaldjur. Det finns många bra vinsorter att välja bland. Ett bra exempel är det italienska vinet Appassimento som både har rött och vitt vin i sitt sortiment.

Öl

Öl är ett annat exempel på en typ av dryck som innehåller alkohol och passar bra till olika sorters maträtter. En öl kan vara god att dricka till din asiatiska mat eftersom den inte är lika fyllig som ett vin är. Det finns olika sorters öl att välja bland. Till exempel kan det vara gott med en ljus lager till thailändsk mat eftersom maten i sig kan vara stark och söt.

Läsk

Om du vill avstå från alkohol kan du givetvis dricka en alkoholfri öl till din thailändska mat. Men du kan också välja att dricka en god läsk till istället. Läsk är sött och kommer i flera olika smaker. De vanligaste läsksorterna många väljer att dricka till asiatisk och thailändsk mat är Coca-Cola och Fanta. Men det finns även andra goda läsksorter du kan testa att dricka till thailändsk mat. Att dricka läsk till maten är lite mer festligt och är passande om de vuxna får dricka alkohol till maten så barnen kan få dricka läsk till maten för att göra det hela lite mer speciellt.

Mjölk

Eftersom asiatisk mat kan vara rätt stark kan man ibland behöva kyla ner munnen. Den bästa drycken du skall ha till hands när du äter stark mat är mjölk eftersom den hjälper till att svalka munnen och är mild. Så om du är känslig för stark mat ska du se till att ha tillgång till mjölk för att göra din upplevelse att asiatisk mat mer behaglig.

Vatten

Sist men inte minst så har vi vatten. Vatten funkar alltid och är gott till all sorts mat eftersom vatten inte har någon smak men släcker vår törst. Även om du väljer att dricka något annat till maten, till exempel alkohol är det vanligt att man dricker vatten till. Förutom att ni kan dricka vanligt kranvatten går det även fint att dricka bubbelvatten till maten. Bubbelvatten går att köpa, eller göra neutralt eller med smak.

Reply