Bygg en egen thairestaurang

Att gå ut och äta på restaurang är mycket populärt. Det kan antingen handla om att man går ut och äter lunch, eller om att man tar en middag ute. Det finns flera olika typer av restauranger och en av de allra populäraste är thairestauranger. Men hur går man till väga om man vill bygga en helt egen sådan restaurang? Vad är egentligen bra att tänka på?

Att hitta en lokal

Ett alternativ är att man hittar en ledig lokal och sedan bygger man om den så att den passar ändamålet. Om man hyr lokalen är det dock viktigt att komma ihåg att man inte får tillbaka några pengar den dag man säger upp sig hur mycket förändringar man än har gjort. Om man har installerat olika maskiner med mera får man såklart ta med sig dem men man kan inte begära ersättning för att man på egen bekostnad lagt in andra golv, tapetserat med mera.

Bygg egen lokal

Ett annat alternativ är att man köper en tomt och sedan bygger en egen lokal. Om man har stora krav på hur lokalen ska se ut eller om det inte finns några lämpliga sådana i närheten kan det här vara ett bra alternativ. Då är det viktigt att tänka på hur stor man vill att lokalen ska vara. Dessutom måste man se till att ha material. Virke kan köpas på en lokal bygghandel men när det gäller fönster och dörrar är det klokt att kontakta specialister. Det hittar man till exempel hos företaget Nettofönster och där får man snabb hjälp med allt vad som behövs. När man bygger måste man dock alltid tänka på livsmedelshygien och hygien i övrigt. Utrymmena ska alltså vara lätta att städa.

Etablera sig på marknaden

En annan uppgift en ny thairestaurang har att brottas med är att ta sig in på marknaden. I en mindre stad utan några andra restauranger kan det gå fort att etablera sig. I Stockholm eller andra större städer med många alternativ blir det genast radikalt mycket svårare. Det är viktigt att man ser till att marknadsföra sig ordentligt. Många gånger kan det till exempel vara smart att ha öppningserbjudanden i lokala tidningar. Det kan också vara bra att annonsera om veckans lunch med mera på olika ställen. Det man alltid måste se till är att maten är bra och att personer inte blir sjuka av den.

Vad ska serveras?

Det är alltid bra att ha en varierande meny så att det finns något för alla. På en thailändsk restaurang förväntar sig personer att det finns thailändsk mat. Det kan också vara bra att kunna servera en del husmanskost och mat som barn brukar gilla. På så sätt kan man rikta sig till en bred målgrupp och en riktigt stor fördel är att hela familjer då kan komma till restaurangen och äta.

Reply