Thailändska restauranger i Sverige

Sverige har fått en stor valmöjlighet av internationella restauranger som bjuder på exotisk mat. Thailändska restauranger är ett exempel på restauranger som bjuder så smakrika, färgglada och mycket varierande rätter.

God thaimat på fler orter i Sverige

På många orter och städer i Sverige finner vi thairestauranger som erbjuder äkta thaimat. I Göteborg finns det många bra thairestauranger och en restaurang som är värd att besöka, är restaurang Sukhothai på Lilla Kyrkogatan 2. Restaurangen har en autentiskt thaimat så nära Thailand man kan komma. En annan thairestaurang i Göteborg som är rekommenderad att besöka är Arojj Dii. Fördelen med restaurangen är att här bjuder man även på en hel del vegetariskt för den som föredrar detta alternativ. God thaimat har många smaksensationer och beskrivs som syrlig, stark och krämig. Är det svårt att välja en bra restaurang, finns det bra tips på bra thairestauranger i Göteborg att välja på. Thairestauranger finns utspridda i hela Sverige och de flesta orter brukar ofta ha en lokal thairestaurang. Befinner man sig ända uppe i norr i Jokkmokk, ska man besöka Restaurang Galamair som bjuder genuin och god thaimat.

Thaimat i huvudstaden Stockholm

I huvudstaden Stockholm finns det hundratals bra thairestauranger. Vill man uppleva en genuin känsla av att befinna sig i Thailand, ska man besöka unika Thaiboat. Restaurangen är en båt som ligger i Hammarbyhamnen i Stockholm. Där kan man gå ombord och få känslan att man sitter i en båt i Thailand och äter! Maten är riktigt smakrik och denna unika restaurang har även så kallade igloor utanför att sitta och äta i. En igloo rymmer cirka 5-12 personer och har mysig dekorationsbelysning i taket och fluffiga fällar att sitta på. Thaiboat är definitivt Söders hetaste thaikrog! När man lagar thaimat, kan man ha många ingredienser och basvaror. Pasta används i vissa thairätter och är en bra bas för många thairätter. Vill man äta god pasta ska man köpa goda pastarör som kan användas både till smakrik thaimat eller andra unika rätter med pasta. Vill man pröva ett mer exklusivt alternativ till thaimat, ska man gå och äta på Restaurang Farang på Tulegatan 7. Här får man en upplevelse av Sydostasien på innovativt lyxigt vis.

När man äter thaimat på restaurang, kan det vara svårt att veta vad man ska välja att äta och vad rätterna är. Då finns det bra tips på traditionella thairätter att känna till. Thaimat är många gånger stark, men de flesta thairestauranger har både milda, mellanstarka och starka alternativ att välja på. Thaimat är en upplevelse utöver det vanliga och har en rik variation på både smak och konsistens!

Reply