Thaiboat – food, beach and bar på Söder


På Thaiboat som ligger ankrad i Norra Hammarbyhamnen i Stockholm kan du och dina vänner drömma er bort till Thailands sköna vidder! En populär mötesplats för både turister och de lokala innevånarna i Stockholm och det är inte svårt att förstå varför. Här serveras gästerna rustik och genuin thailändsk mat och dricker Singha antingen under båtens tak, på däck eller tillbaka lutad i solstolar på den konstgjorda sandstranden som ligger intill båten.

Basen i thailändsk mat är ris och grönsaker och tack vare landets stora kustområden så är fisk mer vanlig än vad kyckling och kött är i matlagningen, även om det också förekommer. Vanliga kryddor och smaksättning som används är koriander, lök, chili, ingefära, soja och fisksås. Och det är precis den här sortens mat du kommer att kunna avnjuta på Thaiboat. På Thaiboat hittar du inte riktigt lika många rätter som ett flertal Thairestauranger i Sverige brukar ha på sina menyer, men det är enbart ett plus eftersom det oftast innebär mer kvalitet och mindre kvantitet på maten. Trots det så finns här något för alla, köttälskare eller vegetarian, kärlek till stark mat eller kräver du lite mildare kryddning? Oavsett kommer du hitta något på Thaiboat. Varför inte prova den populära maträtten Pad Thai?

Även om Thaiboat faktiskt ger en genuin känsla av Thailand, om än den turistiga sidan av Thailand, så är ändå konceptet lite ”försvenskat”. I Thailand äter man vanligtvis 2 till 3 förrätter och sedan beställer sällskapet in ett antal olika varmrätter som alla sedan delar på. Menyn på Thaiboat känns som en meny som vilken annan restaurang som helst och inget med den känns inbjudande att beställa in mat på detta thailändska vis. Menyn bjuder helt enkelt in till att beställa in en förrätt och en varmrätt var och inte på något sätt beställa in flera rätter som sällskapet sedan delar på.

Är du turist i Stockholm kanske du till och med lyckas få med dig ett visitkort eller till och med en penna med tryck från Medtryck som souvenir för att visa alla där hemma, för Thaiboat vill du definitivt inte missa!

Reply