Panang curry

För att reda ut lite begrepp som panang och curry kan man helt enkelt säga att det är olika kryddblandningar. Panang är den thailändska kryddblandningen som är lite blöt. Det är en kryddpasta med bland annat röda eller gröna chilifrukter (därav finns det antingen röd eller grön att välja på) citrongräs, vitlök, koriander, galangrot och svartpeppar. Den gröna innehåller råsocker men inte den röda. Det finns även en gul currypasta som är lite mildare i smaken. Curry är en indisk, torr kryddblandning som innehåller bland annat gurkmeja, koriander, spiskummin, peppar och stjärnanis. Till de thailändska rätterna tillsätter man oftast kokosmjölk. Thaimat är lätt att laga till själv. Stek kött och grönsaker, salta och peppra, tillsätt panang kryddpasta och kokosmjölk och om du vill även cashewnötter. Servera med nudlar.

Reply