Thailändska frukter

En av de mest spännande sakerna med det thailändska köket är frukterna. Mangostanfrukt, jackfrukt, rambutan och vattenäpple är bara några av många exotiska frukter som väntar på att bli upptäckta. Om du har varit i Thailand så vet du hur gott färsk frukt smakar. Riktigt varma dagar kan det vara svårt att äta tillagad varm mat eftersom aptiten saknas, men frukt brukar inte vara några problem att frossa i. Förutom att smaka gott är de fulla av en massa vitaminer och annat som gör gott för kroppen. Kanske vill du försöka odla ett par av frukterna här hemma?

250px-കൈതച്ചക്കOdla din egen frukt

Om du har gröna fingrar och vill prova på att odla dina egna frukter ska du absolut göra det. Du bör dock redan innan veta att frukterna antagligen inte kommer att bli så stora som i Thailand och att skörden inte kommer att bli lika riklig. Men visst kan det vara roligt att odla fram sin egen ananas? Just ananas är en vanlig frukt i Thailand och om du vill prova att odla din egen kan du göra det i en kruka. Det bästa tipset är att inte ge upp, det kan ta fem år innan plantan börjar blomma. Köp en ananas i affären och njut av frukten, sedan planterar du rosetten i en kruka med rhododendronjord, sand och gärna kogödsel. Vattna inte på rosetten, som då kan ruttna, låt den suga upp vattnet. Ha gärna en värmelampa till hands. Behöver du hjälp med att sköta om hemmet och växterna när du åker bort? Kontakta ett bemanningsföretag Stockholm, de sköter om dina växter när du inte kan eller har tid.

Se växterna på plats

Thailand är ett fantastiskt land som har vunnit många svenskars hjärtan. Både människorna, klimatet och att det är så vackert bidrar till upplevelsen. Om du går i tankarna på att resa till landet ska du göra det om du har möjlighet. Det är en stor upplevelse och du får då se alla färgglada frukter på nära håll och känna den solvarma smaken från nyskördade bananer, durian, papaya och alla andra sorter. Det ger ett trevligt intryck om du lär dig några thailändska fraser. Det finns många bra sidor på nätet och även reseparlörer som lär ut användbara ord och meningar. En frukt som du inte ska missa är mangosteen, eller som den också kallas ”drottningen av tropiska frukter”. Det är en mörkröd rund liten frukt som har tjockt skal. Innanför detta döljer sig ett sött och friskt fruktkött. Den äts direkt, eventuellt i en god sallad. Fråga gärna om hjälp med hur frukten öppnas, det kan vara svårt för en ovan.

Reply