Starta en thailändsk restaurang

Att äta mat som har sitt ursprung i Thailand har blivit mycket vanligt i Sverige de senaste årtiondena. Det finns en mängd faktorer som bidragit till detta. Bland annat att flera svenskar reser till Thailand varje år och bor på resort. Men det finns också många svenskar som bosätter sig i Thailand under flera månader varje år och kanske till och med träffar sin respektive i landet. Det finns nämligen flera thairestauranger i Sverige som drivs av kvinnor som är födda i Thailand men som bosatt sig i Sverige. Därför kommer denna artikel kolla närmre på vad det innebär att starta en thailändsk restaurang i Sverige och varför konceptet verkar funka så pass bra.

Vad innebär det att driva en restaurang?

Det första som man måste ha i åtanke är att det krävs en mängd olika saker för att få starta en restaurang. Det allra viktigaste är att köket har rätt utrustning och att det är säkert att använda. Det kan därför vara bra att kontakta företag som Rörfokus för att få hjälp med att se till att köket är i ordning och att rören inte är för gamla. Det kan nämligen skapa rost i köket och göra att det börjar lukta om det samlas för mycket mat i rören. Detta har även att göra med hygien, då äldre kök kan ha gammal utrustning som behöver bytas ut. När det kommer till thaimat är detta synnerligen viktigt då mycket olika används för friterade maträtter exempelvis. Detta skapar nämligen mycket lukter och kan skada olika typer av köksytor.

Thailändsk mat som passar svenskar

Att äta mat från Thailand är numera så pass vanligt att många äter det minst en gång i veckan. Oftast handlar det om enkla rätter som röd och grön kycklingcurry. En annan maträtt som också är vanlig är vårrullar, men många svenskar tycker detta är jobbigt att laga, varför de oftast äts på restauranger. Till skillnad från maten i Thailand är dock maten på restaurangerna i Sverige mindre stark, då thailändare äter betydligt starkare mat.

Reply