Bästa thairestaurangerna i Stockholm

Stockholm är en stor stad som lockar många människor varje år. Staden har naturligtvis även många invånare redan som det är, men under sommaren syns här även turister och svenskar på besök för att uppleva huvudstaden. Vissa är till och med så ivriga att komma iväg att de vill skapa en budget för att kunna semestra i staden och att samla sina lån är därför inte helt ovanligt för att få en bättre privatekonomi som håller för en resa. På https://www.zmarta.se/ kan man enkelt och smidigt samla lånen och på så sätt kunna uppleva allt Stockholm har att erbjuda. Den vackra naturen och de gamla byggnaderna ger staden sin charm, men det går inte att sticka under stol med att det stora och breda utbudet av härliga restauranger även är en del av lockelsen.

I Stockholm kan man hitta restauranger från världens alla hörn, men ett land har blivit lite extra speciellt. Det är naturligtvis Thailand som vi talar om och det finns mängder med riktigt bra restauranger att besöka. Fördelen med mat från Thailand är att den passar nästan alla smaker och utbudet av olika rätter är oändligt. De snygga matuppläggen liknar dessutom till riktiga konstverk.

Hitta din favoritrestaurang

Vill du besöka Stockholm och äta riktigt god thaimat eller bor du kanske redan i staden, men vill hitta de där riktiga guldkornen? Då ska du nu dra öronen till dig. Här nedan har vi nämligen listat stadens absolut bästa restauranger med mat från Thailand. När urvalet gjordes var det inte bara smaken på maten som hade betydelse, utan även atmosfär, service, kvalitet på produkter själva helhetsupplevelsen.

  • Koh Phangan
  • Pat’s Place
  • Farang
  • Weidao Stockholm
  • Tjabba Thai
  • Waan Thai

Är det thaimat som du är sugen på är dessa ställen alltså ett måste. Vill du äta en sen middag kan det dock vara rekommenderat att du bokar bord, speciellt på ställen som ofta har mycket kunder. Koh Phangan och Waan Thai är två exempel på restauranger där du bör boka bord för att vara säker på att ha en sittplats på en lördagskväll. Under dagarna är det dock sällan några problem att bara komma in för att sätta sig och äta lunch eller ta en god drink i regnskogslokalerna.

Smakar som utmärker det thailändska köket

Tänker du på nudlar och friterad kyckling när du tänker thaimat? Tänk om! Det thailändska köket har nämligen sin utgångspunkt i fisk och skaldjur, även om det naturligtvis även finns fläsk och kyckling med på menyn. Skaldjur som räkor används flitigt och nästan uteslutande tillsammans med ris och grönsaker av hög kvalitet. Kryddor som används är vanligtvis koriander, lök, vitlök, ingefära och galangarot och som grädde på moset tillsätts den välkända och mycket uppskattade fisksåsen som ger maten dess sälta. Även curry och currypasta med kokosmjölk är vanligt förekommande.

Reply